Experimentant amb el Songbird

Després de donar-li una oportunitat a Gnome i no agradar-me gens el nou Amarok 2.0 i no acabar-me de convèncer ni el Rhythmbox ni el Banshee, he decidit provar el Songbird.

Per qui no ho sàpiga, Songbird és un nou reproductor de música a l’estil iTunes amb la diferència que es tracta de programari lliure i fa servir la mateixa tecnologia que empra Firefox, inclús fa servir el mateix sistema d’extensions.

Doncs bé, per instal·lar-lo a Ubuntu vaig descarregar-me el paquet des de GetDeb i el vaig instal·lar. El primer cop que vaig iniciar-lo va instal·lar automàticament el paquet d’idoma corresponent i tot seguit em va preguntar per la carpeta on es troba la col·lecció de música i en acabar va començar a buscar música i crear la col·lecció. He de dir que no va trigar molt.

Ara tindrem ja el Songbird totalment usable però prou pobre per mi. A continuació vos llistaré les extensions que vaig necessitar instal·lar per tindre aquest programa al meu gust. Per instal·lar-les podeu obrir aquesta mateixa pàgina amb el Songbird amb Fitxer>Obre una ubicació… o amb Ctrl+U i anar fent clic a les adreces que vos enllace:

  • FireTray: amb aquesta extensión aconseguireu que el Songbird s’oculte a l’àrea de notificació un cop es minimitze, a banda de notificar quan es canvia de cançó.
  • iPod Device Support: recomanable instal·lar aquesta extensió si teniu iPod. Podreu gestionar la vostra col·lecció al reproductor portàtil de forma molt senzilla.
  • Last.fm: instal·leu aquesta extensió si feu servir el servei perquè Songbird actualitze el vostre perfil cada cop que reproduïu una cançó. Haureu d’identificar-vos des de Eines>Entrar a Last.fm…
  • Last.fm Album Art: instal·lant aquest complement es mostrarà la caràtules del disc que esteu escoltant des de la base de dades del Last.fm. He provat altres extensions similars i aquest és l’únic que m’ha funcionat bé.
  • LyricMaster: es mostraran les lletres de la cançó que esteu escoltant. Podeu fer servir les de lyricsplugin.com o bé les de lyricwiki.org.
  • mashTape: interessantíssima extensió que ens mostrarà tot tipus d’informació de l’autor de la cançó que estem escoltant com biografia, discografia, vídeos, fotos, notícies…

Aquestes extensions són la meua recomanació personal però n’hi ha moltes més disponibles a Songbird Add-ons.

Segurament perquè es mostren algunes d’aquestes extensions haureu de fer-ho manualment. Utilitzeu els botons Songbird - Mostra els plafons verticals i Songbird - Mostra els plafons horitzontals per amagar i ocultar els plafons i el botó Songbird - Canvia component per canviar el component a mostrar.

Una vegada estan totes les extensions instal·lades i configurades, he de dir que Songbird és per mi un dels millors reproductors de música, ara és el que faig servir. L’únic em pareix molt dolent el el consum tan elevat de memòria i CPU, però espere que es vaja solucionant el pròximes versions.

Songbird

Anuncis

One Response to Experimentant amb el Songbird

  1. eduard gamonal ha dit:

    i funciona perfectament amb iPod 🙂 Comprovat aquest mateix matí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: